Szokásos: Donáth pert nyert a kormánymédiumok ellen, hazudott a TV2, az Origo és a Ripost is

Megosztás

Már szinte alig telik el hét, hogy ne mondaná ki a bíróság, hogy valamelyik Fidesz-közeli médium valótlanságokat állított és ezzel lejáratott egy-egy ellenzékit. Ezúttal Donáth Anna nyerte meg a perét az említettekkel szemben. De minden megy tovább és ezt is mi fizetjük. Az ország, ahol következmények nélkül tehetünk meg bármit, ha felülről védenek.

Lezárult a több éven át tartó pereskedés, amelyet Donáth Anna indított a kormánysajtó több orgánuma ellen, mert azok 2019 nyarán több lejárató cikkben támadták. „Csak a szokásos történet: hazudtak, ahogy mindig is hazudni szoktak, mi pedig nem hagytuk annyiban, ahogy soha nem hagyjuk annyiban az igazságtalanságot. A bíróság most jogerősen is kimondta: hazudott a TV2, az Origo és a Ripost a rólam készült lejárató anyagaikban” – írta a Facebookon közzétett bejegyzésében a Momentum politikusa.

A propagandalapok írásban kötelesek bocsánatot kérni, a TV2-nek pedig a Tények-ben kell beolvasnia a bocsánatkérését, ezen túl 4 millió forint kártérítést kötelesek fizetni. „Csepp a tengerben ez a propaganda hazugságáradata ellen. De hogy legyen valami értelme, úgy döntöttem, a propaganda hazugságainak büntetését emberséges célokra fordítom és eladományozom” – írta a politikus.

Donáth Anna azért perelte be a kormánysajtó több orgánumát is, mert azok 2019 nyarán olyan cikkeket jelentettek meg róla, amelyek szerint az apja, Donáth László munkahelyén egy lányt zaklatott szexuálisan. Természetesen nem történt ilyen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek