Egyetlen év alatt több, mint ezer tárgyat hagytunk az MVK járatain

Megosztás

A miskolci közlekedés résztvevőinek feledékenysége minden képzeletet felülmúló. Elképesztő, miket hagynak időnként a villamosokon, buszokon az emberek, de a sláger továbbra is a tornazsák és az iskolatáska.

Műfogsor, hallókészülék, görbe bot, bőrönd – csak néhány tárgy azok közül, melyeket 2022-ben hagytak el az utasok a miskolci buszokon és villamosokon. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) Ügyfélszolgálati Irodájának tapasztalatai szerint az utazóközönség gyakorlatilag bármit és mindent képes elhagyni, melyek aztán hozzájuk kerülnek, és azokat szigorú protokoll szerint kezelik.

– A járműveinken, a megállókban, vagy éppen a végállomásokon megtalált tárgyakat a munkatársaink összegyűjtik, majd a diszpécserszolgálat mindennap délelőtt tízig küldi el az elhagyott holmikat az irodánkba. Itt kollégáimmal egészen pontos nyilvántartást készítünk róluk. Az elhagyott tárgyakat, értékeket mindig az elvesztést követő napon tudják keresni a Szemere Bertalan utca 5. szám alatt, a belvárosi jegypénztár mellett – mondta el Kovács Krisztina irodavezető.

„Tavaly több mint ezernégyszáz különféle tárgy maradt a buszokon és a villamosokon. Részletezve 237 diákigazolvány, 78 bérlet, 269 egyéb okmány, 66 telefon és 762 egyéb tárgy” – sorolta.

– Leginkább a tornazsákok, iskolatáskák számából látszik az, hogy ismét nyitva vannak az iskolák – mondja mosolyogva Krisztina. – A közelmúltban volt olyan táska nálunk, amit csütörtöki napon hagytak el, de csak következő kedden jelentkeztek érte. Ilyenkor mindig mosolyogva kérdezzük egymás között: Ennyi napon át hogyan volt meg a diák könyvei, füzetei nélkül? – teszi hozzá.

A görbebotok, sétapálcák is állandó vendégek az irodán, mint ahogyan esős időben az esernyők, a téli hideg hónapokban pedig a sapkák, sálak, kesztyűk is.

További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek