Nem nyithatnak újra a bezárt borsodi posták – a vállalat szerint a háború és a szankciók miatt

Megosztás

De még mindig van egy hatalmas logikai csavar a történetben. Orbán Viktor és a Fidesz eddig minden egyes brüsszeli szankcióra igent mondott, megszavazta. Ezek szerint a kormánynak köszönhetjük, hogy sem Miskolcon, sem a más településeken bezárt postahivatalokat nem nyitják újra.

Ha azonban az önkormányzatok és adott vállalkozások úgy gondolják, ők működtethetik, de a Magyar Posta azzal védekezik, hogy így is több hivatalt üzemeltet, mint ami a jogszabályi kötelessége lenne. Hurrá.

A postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő Magyarországon, miközben a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a társaság működtetésének költségei továbbra is jelentősek, ezért a Magyar Posta Zrt. úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására – közölte a Magyar Posta hétfőn az MTI-vel.

A közleményben felidézik: a társaság október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült, az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások eredményeként, 32 településen összesen 45 posta újra kinyitott.

A vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit. Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. A Magyar Posta továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére.

A Magyar Posta közleményében kitért arra, hogy új partneri programot indít. Ennek keretében lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok, vállalkozások, és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt a posták működtetésében. A miskolci harcokról a Borsod24 is többször beszámolt, Veres Pálék ugyanis kiharcolták, hogy legalább két városrészben (komoly önkormányzati támogatással) újranyithasson a posta az év elején.

Felidézték, hogy korábban már 19 Takarékbank fiók, és 2 kistelepülési élelmiszerüzlet bevonásával tesztelték a partneri üzemeltetési formát. A Magyar falu programban megújuló kistelepülési üzletek közül 220-ba integrálódik postai szolgáltatás. A tapasztalatok szerint ez az üzemeltetési forma mind az ügyfelek, mind a partner vállalkozások számára hatékonyan és eredményesen működik – írják a közleményben.

Jól lerázta magáról ezt a feladatot is az állami vállalat. Ismét a brüsszeli szankciók a hibásak (amiket a Fidesz is minden alkalommal, 100%-osan megszavaz).

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek