Kis híján milliós összeg került illetéktelen kezekbe

Megosztás

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról több mint nyolcmillió forintot vett le az elkövető, a rendőrök időben megállították az utalást.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Az eljárás eddigi adatai szerint az elkövető egy kazicbarcikai sértett adatait megszerezve több mint nyolcmillió forintot utalt át egy idegen számlára. A rendőrök halasztást nem tűrő intézkedésének köszönhetően, a bejelentést követően telefonon keresztül állították meg az elutalt pénzösszeghez való hozzáférést az érintett bank bankbiztonságának ügyeletes munkatársával közösen, majd a számlapénz lefoglalásáról is intézkedtek – számolt be az esetről a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is:

– Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!

– Ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!

– Soha, sehol, senkinek ne utaljuk előre pénzt!

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több jelzés érkezik úgynevezett online csalással kapcsolatban. A csalók tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz: az áldozatok pénzügyi adatainak megszerzése, hozzáférés a sértettek számlájához, a pénz csalárd módon való megszerzése – áll a Rendőrség közleményében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek