Ünnepeljünk: idén több milliárd forinttal nő a sportklubok állami támogatása

Megosztás

A Fidesz vezető emberei hangsúlyozták, erre a megnövekedett energiaárak miatt van szükség, ezzel szeretnék megkönnyíteni a klubok működését. A költői kérdés már csak az, hogy a lakossággal mi a helyzet? A sportklubok közpénzből való támogatásának növeléséhez sem volt szükség az uniós pénzekre, lepődjünk meg.

2023-ban már közel 14,5 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesülnek a sportklubok – jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke egy pénteki sajtótájékoztatón az MTI tájékoztatása szerint.

Deutsch Tamás ismertette, hogy

  • a kiemelt fővárosi klubok 2023-ban 4 milliárd 80 millió forintos sportszakmai alaptámogatást kapnak,
  • míg létesítményfejlesztés területén – a két újonnan bekerülő egyesületet leszámítva – további 5 697 089 083 forinttal segítik a klubokat.
  • Előbbi összeg 2022-ben 3 milliárd 740 millió forint, utóbbi 3 milliárd 388 millió forint volt.
  • A kiemelt vidéki sportegyesületek 2022-ben 3 236 850 000 támogatást kaptak, ez az összeg idén 4 milliárd 163 millió forint lesz.
  • A magyar kis- és közepes egyesületeket támogató Hiszek Benned program keretein belül az egy évvel korábbi 247 millió forinthoz képest 500 millió forintra lehet pályázni.

Deutsch hozzátette, a megnövekedett energiaárak miatt ezzel szeretnék megkönnyíteni a klubok működését.

Az eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is részt vett, ő elmondta: két új klubbal, a Központi Sportiskolával (KSI) és a Csepel SC-vel bővül a támogatott kiemelt fővárosi klubok listája. (via Telex)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek