A liftben fosztották ki az idős hölgyet Miskolcon – videó

Megosztás

Egy bevásárlóközpont liftjében emelte el az áldozat táskájára helyezett szatyrot, amiben sok értékes dolgot lelt. A műveletet azonban felvette az ipari kamera, így a rendőröknek nem volt nehéz dolguk.

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 53 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2023. január 31-én 11 óra 45 perckor egy miskolci bevásárlóközpont liftjében egy 79 éves nő táskájára helyezett szatyrot elvett. A férfi két mobiltelefont és közel 50 ezer forintos zsákmányával menekült el a helyszínről – írja a rendőrség honlapja.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit a nyomozók őrizetbe vették.

No Title

Rövid idő alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy bevásárlóközpont liftjében fosztott ki egy idős nőt Miskolcon.

Az utóbbi időszakban még inkább elszaporodtak az idősek elleni támadások Borsodban, erről rendre beszámolt a Borsod24 is. Egy hónappal ezelőtt 2 fiatalember támadott meg egy idős párt a nyílt utcán. Az idős férfit hirtelen megragadták és a földre rántották, az ütésüktől elesett asszonyt megrugdosták, majd elvették fülbevalóját. A férfi feltápászkodott és próbált volna segíteni, támadói azonban nem engedték, helyette átkutatták a ruháját, elvették cigarettáját, pénztárcáját, miközben azt szajkózták: „Pénz kell!”, Pénz!, Pénz!, Pénz!”.

Egy másik esetben pedig Miskolc egy hétvégi házas külterületi lakóövezetében két férfi odament az autóbuszmegállóban tartózkodó idős férfihez, felszólították, hogy adja át a pénzét, a sértett közölte, hogy nincs pénz nála, ezért egyikük ököllel megütötte, ezután a földre került sértettről levették a hátizsákját, átkutatták a ruházatát, 80 000 Ft-ot vettek el tőle, valamint magukhoz vették a hátizsákot is. A sértett 8 napon túl gyógyuló felkarcsontficam sérülést szenvedett el.

Az idősek leginkább azért lehetnek kitéve erőszaknak, mert kevés családi, baráti kapcsolattal rendelkeznek, ritkán járnak el otthonról, nehezebben tudnak elmenekülni, megvédeni magukat, vagy segítséget kérni, a szakemberek (szociális munkások, orvosok, rendőrök) pedig nincsenek kiképezve arra, hogy felismerjék és szakszerűen kezeljék a bántalmazásnak ezt a formáját. Figyeljünk egymásra!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek