DVTK: Európai szinten is a legjelentősebb klubok közé tartozunk – videó

Megosztás

Sántha Gergely merész kijelentésével azt kívánta megmutatni, milyen pénzügyi és egyéb lehetőségekkel bír a Diósgyőr, amely már régen nem csak egy “egyszerű” futballklub.

A Nemzeti Sport munkatársa beszélgetett a DVTK elnökével, aki elemezte a jelenlegi helyzetet és az elmúlt éveket.

– Hol tart az 1910 februárjában alapított egyesület 2023 januárjában?
– Szerintem ott, hogy kijelenthető: a DVTK már több mint egyszerű futballklub! Örömmel tapasztalom, hogy ezt a gondolkodásmódot egyre többen veszik át a klubban, illetve a környezetében. Tudni érdemes, hogy azok az egységeink, amelyek Magyarországon működnek, kétezerötszáznál is több sportolót fognak össze, és ott van ugyebár a kelet-szlovákiai bázisunk: Kassán hozzávetőlegesen négyszáz futballistánk van. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy aki bármilyen formában kötődik a Diósgyőrhöz, úgy érezze, jó ide tartozni. Én mindenesetre úgy vélem, ami ebben a régióban ma az egyik legjobb – az a DVTK. Ezért is figyelünk arra, hogy ne csak a sportban, hanem egyéb területeken is az élen járjunk. Említhetem akár a miskolci középiskolákkal közös ösztöndíjprogramunkat, akár a különböző jótékonysági akciókban, illetve egyéb, a város szempontjából fontos kulturális események szervezésében való részvételünket. Amikor elkezdtük a munkát, eleinte egyedül éreztük magunkat ezen a téren, ám tekintettel arra, hogy ez olyan terület, amelyen aktívan dolgoztunk, idővel egyre többen csatlakoztak hozzánk. Fontos, hogy ezt a mentalitást sokan képviseljék, hogy akinek lehetősége van támogatni ezt a várost, ezt a régiót, tegye is meg.

– Mire a legbüszkébb az elmúlt tizenkét esztendőből?
– Egyrészt arra, hogy a klubon belül sikerült egységet kialakítani, amelynek részei a sportolók, a szakemberek, a munkatársak, a támogatók, a szurkolók és természetesen a tulajdonos. Ez az összefogás elengedhetetlen ahhoz, hogy jelentős eredményeket érhessünk el. Másrészt arra, hogy a DVTK kiérdemelte a kiemelt vidéki sportegyesületi státuszt, ami megfelelő támogatással is jár. Harmadrészt pedig arra, hogy olyan környezetet hoztunk létre, amely, úgy gondolom, még európai viszonylatban is megállja a helyét. Gyönyörű stadionunk, kiváló akadémiánk, multifunkciós sportcsarnokunk és minden igényt kielégítő orvosi központunk van, szerintem kevés klub mondhatja el magáról, hogy ennyire komplex infrastruktúrával rendelkezik. A sportszakmai munkát kell ehhez igazítanunk, de ezen a téren is jó irányba tartunk. A visszajelzések is pozitívak, egy kollégám a minap említette, az ország egyik patinás egyetemének sportközgazdász szakán már a DVTK-t hozzák fel példaként arra, miként kell egy működőképes klubmodellt felépíteni. Szintén a fejlődésünkről tanúskodó jel, hogy a nálunk dolgozó szakembereket már országszerte hívják különböző fórumokra előadásokat tartani. S akkor még nem szóltam arról, hogy ha szeretnénk Diósgyőrbe csábítani olyan szakembert, akiről úgy gondoljuk, tudná a munkánkat segíteni, azt tapasztaljuk, szívesen jön ide. Azt is elismerésnek vesszük, ha a mi edzőinkre, játékosainkra vetik ki a hálójukat mások, mondhatni, ez a sport velejárója. Úgy vagyunk vele, aki menni akar, menjen nyugodtan, nem gördítünk akadályt a távozása elé, miközben reméljük, új állomáshelyén a jó hírünket kelti. Más kérdés, hogy a pótlását meg kell oldani, de általában ez gyorsan sikerül.

A Diósgyőr jelenleg vezeti a másodosztály tabelláját és jó esélye van a feljutásra év végén.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek