Új igazgatót kapott a borsodi katasztrófavédelem

Megosztás

Mácz János Zsolt a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségről kerül át Miskolcra.

Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között iktatták be Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét. A leköszönő igazgató, Lipták Attila tűzoltó dandártábornok 2023. február elsejétől másik katasztrófavédelmi igazgatóság vezetését veszi át.

Az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – nevezte ki Macz János Zsoltot. Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnagy, a BM Rendészeti Államtitkári Kabinet kabinetfőnöke és dr. Góra Zoltán átadta az új megyei igazgató kinevezését.

Az új katasztrófavédelmi igazgatótól azt kérték, hogy a tudása legjavát adva vezesse tovább az intézményt, legalább olyan eredményesen, ahogyan azt elődje tette. Mácz János Zsolt kiemelte, hogy ebben csak a kollégákkal közösen, a társ- és rendvédelmi szervekkel együttműködve lehet maradéktalanul eleget tenni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek