Óriási bravúrral győzte le a DVTK a Sopront

Megosztás

Az egész meccsen a Sopron vezetett, ám a Diósgyőr nem adta fel, a legvégén egyenlített, majd a hosszabbításban le is gyűrte a vendégcsapatot.

Az Euroliga csoportkörének 10. fordulójában a DVTK HUN-Therm a sorozat címvédőjét, a Sopron Basket együttesét fogadta. Sokáig úgy tűnt, hogy a vendégcsapat kézben tartja a találkozót, és az első három negyedet be is húzta. A záró negyedben azonban a DVTK játékosai egészen elképesztő küzdőszellemről tanúbizonyságot téve Arella Guirantes fantasztikus hármasaival a sírból visszahozták a mérkőzést és kiegyenlítettek. a hosszabbításban a piros-fehérek szurkolótáboruk támogatásával már nem ismertek kegyelmet, és fantasztikus bravúrral megszerezték a győzelmet (77-75).

Euroliga, B csoport 10. forduló

DVTK HUN-Therm – Sopron Basket 77-75 h. u. (10-13, 17-22, 16-18, 23-13, 11-9)

Miskolc, DVTK Aréna, 1700 néző. Játékvezetők: Blaz Zupancić (szlovén), Andrada Csender (román), Ventsislav Velikov (bolgár).
DVTK: Aho N. 6, Kányási 8, Guirantes 23/9, Garbin 9/3, Green 22. Cserék: Grigalauskytė 2, Bernáth 6/3, Kiss A. 1. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Sopron: Turner 10, Fegyverneky 5/3, Kunek 7/3, Brooks 21/6, Magbegor 15. Csere: Stanković 8, Czukor 6/6, Böröndy 3, Varga A. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Völgyi Péter: Nem találtuk a ritmusunkat három negyeden keresztül, nem tudtuk játszani a játékunkat. Jelena Brooks cipelte a hátán ellenfelünket, és igazság szerint nagyobb is lehetett volna a két csapat között a különbség. A harmadik negyedben sikerült ritmust váltanunk, a betöréseink gyorsabbak és határozottabbak lettek. Sikerült több pontot szereznünk külső dobásokból és gyors kosarakat tudtunk dobni, amivel felzárkóztunk az ellenfélre. Ez, és az az energia, amit a szurkolóktól kaptunk, átlendített minket a holtpontokon, és végül sikerült megnyerni a mérkőzést. Én úgy gondolom, hogy a két csapat ismét magas színvonalú mérkőzést játszott, aki itt volt, biztosan nem felejti el egyhamar. (Dvtk.eu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek