Recsken nyithat bányát az a cég, ami Kósa Lajos ügyvédjéhez köthető

Megosztás

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk, hogy egy debreceni székhelyű – Kósa Lajos fiának az ügyvédi érdekeltségébe tartozó – cég bányászati tevékenységet kezdett a község határában.

Recsken a lakosság megkérdezése nélkül, a lakott területtől 250 méterre nyithat bányát egy kormányközeli vállalkozás, ezt elfogadhatatlannak tartja az LMP. A munkagépek zaja hívta fel a mátrai falu lakosságának figyelmét, hogy bányát nyitnak a falu mellett, mondta Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A bánya miatt összehívott falufórumon “elég forró volt a hangulat”, mert kiderült, hogy a polgármester már 2020-ban engedélyezte a bányanyitást, amit most azzal indokolt, hogy Recsknek évente 80-100 millió forintos adóbevétele lehet belőle, mondta Schmuck.

Schmuck szerint a 2001-ben alapított Andezit-Bau Kft.-ben 2020-ban szerzett résztulajdont a fideszes Kósa Lajos ügyvédje.

Egy geológus is felszólalt a falufórumon, aki elmondta, hogy a Recsk közelében bányászható kő jelentős része alkalmatlan lesz arra, amire szánják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek