Fideszes belharc: Kubatov alaposan odaszúrt Kósa Lajosnak a Liu-testvérek távozásáért

Megosztás

A téli olimpiai aranyainkat szállító testvérpár főszerepet kapott az elmúlt években, nemrég azonban bejelentették, hogy országot váltanak és más színekben kívánnak versenyezni. Kubatov Gábor nem éppen burkolt kritikája szerint ebben Kósa Lajos is alaposan ludas.

Megszólalt az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu testvérek országváltásáról Kubatov Gábor is. A fivérek klubszinten a Fradiban versenyeztek, Kubatov az FTC elnökeként nyilatkozott a Hír TV-nek a távozásukról:

„Elsősorban hazánknak veszteség. Szerintem ez egyetlen dolgon múlt, hogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni, de a szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyebben, hogy mi ennek az oka, csak fájdalmas. Két nagyon jó gyerekről van szó”

– mondta Kubatov, nem is annyira burkolt kritikát fogalmazva a korcsolya szövetség felé, amelynek elnöke Kósa Lajos. Kubatov és Kósa is a Fidesz alelnökei.

Azt tudni lehetett, hogy Liuék távozásának fő oka, hogy az őket gyerekkoruk óta edző Csang Csing Lina távozik Magyarországról. Kósa Lajos, a korcsolya szövetség elnöke szerint a kínai szakember visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Kínából. Kubatov szavaiból úgy tűnik, hogy meg lehetett volna egyezni a maradásáról.

Liuék akkor válthatnak könnyen országot, ha kifizetik azt a 300 millió forintot, amit a szövetség igyekszik behajtani rajtuk az elmúlt három év felkészülésének költségeinek összesítése után.

Kapcsolódó cikkek