Ingyen juthatnak okosórához a miskolci nyugdíjasok

Megosztás

Csak regisztrálni kell az interneten vagy telefonon, és ingyen juthatnak biztonságot jelentő Gondosórához a 65 év felettiek.

A perecesi nyugdíjasok kaptak tájékoztatást a napokban arról, hogyan működik a kormány Gondosóra programja. Az előadást Veres Pál polgárőr, a Miskolci Bűnmegelőzési Centrum Polgárőr Egyesület elnökhelyettese, a perecesi tagozat vezetője tartotta.

Mint mondta, egy olyan készülékről van szó, ami minden másnál nagyobb biztonságot nyújt, de sajnos kevesen tudnak róla. Minden 65 év feletti embernek alanyi jogon jár, ingyenes, és a regisztráció után egy héten belül megérkezik a készülék az igénylő lakcímére. A gondosóra segítségével sokkal hamarabb jön a segítség, mint a 112-es segélyhívón keresztül, hiszen a regisztráció miatt az egész országot lefedő diszpécserszolgálat már eleve látja, hogy ki az, aki bajba került. 

A készülék használata rendkívül egyszerű. Csak egy gombot kell megnyomni, és már jelentkezik is a diszpécser, aki hangosan, érthetően beszél. A gondosóra azt is érzékeli, ha az idős ember például elesik. Ekkor is jelentkezik a diszpécser, és ha az idős ember nem tud beszélni, de nagy valószínűséggel bajba került, a központ küldi a segítséget. Ha nincs nagyobb probléma, akkor a regisztráció alkalmával megadott kontaktszemélyt értesítik, sürgős esetben viszont a mentőt vagy a rendőrséget.

További információ az országos programról ITT.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek