Két, húsz év alatti mezőkövesdi sorozatbetörőt fogtak el a rendőrök

Megosztás

Leginkább kerékpárokat, mobiltelefonokat és élelmiszereket tulajdonítottak el, különféle módszerekkel. Egyikük 17 éves, a másikuk 19.

A mezőkövesdi rendőrök egy 17 és egy 19 éves fiatalt fogtak el, akiket sorozatbetöréssel gyanúsítanak.
Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 17 éves helyi fiúval szemben, írta a police.hu. Az elkövető 2022. december 28-át megelőzően tizenöt alkalommal követett el különböző lopásokat. A gyanúsított Mezőkövesden főleg kerékpárokat, biciklik kosaraiban hagyott élelmiszereket, illetve nyitva felejtett ingatlanokból mobiltelefonokat lopott el, és így összesen egymillió forint kárt okozott.
Őrizetbe vették azt a férfit, aki tíz bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A 19 éves fiatallal szemben üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság. A gyanúsított 2023. január 7-ét megelőzően Mezőkövesden tíz vagyon elleni bűncselekményt követett el. Volt olyan eset, amikor a férfi vaskaput lopott el, egy büféből pedig lisztet, lekvárt, vagy éppen kávéfőzőgépet.

Más lakóházakból alumínium csatornát, mosógépet, centrifugát, kályhát vitt el. Előfordult olyan eset is, amikor a tolvaj éppen bontotta egy porta melléképületét, amikor a szomszédok rászóltak, így zsákmány nélkül menekült el akkor a helyszínről.
Mindkét fiatalt január 10-én fogták el, előterjesztéssel éltek az ügyészségen a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására – adta hírül a Facebookon egy helyi csoport.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek