Acéldarabbal ütötte, majd megrugdosta feleségét a borsodi férfi

Megosztás

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. augusztus 21-én este 6 óra körül egy Mezőcsáton lévő lakóház udvarán többször fejen és vállon ütötte a feleségét. 

Mindezek után a megvert feleség kiszaladt az utcára, ahova a felbőszült férj utánament, majd egy 85 centiméteres acéldarabbal egyszer a hátán megütötte az asszonyt, aki ettől a földre esett. Ezután a férfi a földön lévő nőt többször megrúgta. 

A vádlott férfi bántalmazásai következtében az asszony nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos hámsérüléseket szenvedett. Az időközben értesített rendőrjárőrök az agresszívan viselkedő és trágár módon szitkozódó férfit a helyszínen megbilincselték, majd a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították.  

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsenek. A  sértett nő a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt a vádlottal szemben magánindítványt terjesztett elő.  

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és az acéldarab elkobzására tett indítványt a bíróságnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek