Máris zajlanak a Barlangfürdő karbantartási munkálatai, a szárazlábas túrázók is látni fogják – videó

Megosztás

Hétfő óta tartanak a munkálatok, ilyenkor kell kijavítani azokat a hibákat, amik nem vészesen sürgősek év közben, amikor a folyamatos üzem mellett erre nincs lehetőség. Csaknem 30-an dolgoznak a renoválás keretein belül.

Hétfő óta tart a Barlangfürdő szokásos év eleji karbantartása. A tervek szerint január 19-ig végeznek a szakemberek a munkával. A következő napokban átvizsgálják a teljes barlangot, megkopogtatják a sziklákat, ahol szükséges, felújítási munkát végeznek és a fürdő termálvizét biztosító kút statikai állékonyságát is megvizsgálják – mondta el a Miskolc Televízió Híradójának Németh Judit, a létesítményt is üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója. 

– A fürdő karbantartásán csaknem 30-an dolgoznak. A villanyszerelők végig nézik valamennyi szekrénynek az elektromos vezetékeit, összességében végig nézik az elektromos hálózatot, a karbantartóink átnézik és ahol szükséges, javítják a burkolatokat, és amire megnyitjuk a barlangot a szárazlábas túrázók előtt már mindenki látni fogja, hogy milyen munkálatokat végeztünk el ebben az időszakban – hangsúlyozta.

A szárazlábas túrákat január 20-án, 21-én, és 22-én tartják majd ezt követően diákoknak biztosítanak majd lehetőséget a barlang bejárására. A program minden évben hatalmas népszerűségnek örvend. Idén is többen jelentkeztek már az ország más városaiból. Tavaly a szárazlábas túrákra több mint 700-an voltak kíváncsiak. A városvezetés is nagyon szeretné, ha a bezárás valóban csak ideiglenes lenne, de hatvanmillió forintos tervek egyelőre még csak tervek, reméljük, meg is valósulnak és hamarosan újra kinyit a Barlangfürdő. (Minap)

A Miskolc TV riportja a javítási munkálatokról:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek