A következő hetekben eldőlhet a Miskolci Barlangfürdő sorsa

Megosztás

Múlthéten Veres Pál, Miskolc polgármestere a Miskolctapolca Barlangfürdő bejárata előtt jelentette be, hogy az október végén újranyitott fürdő január 8-án mindenképpen bezár, hogy elvégezhessék benne az ilyenkor szokásos éves karbantartási munkálatokat, amely január végéig tart.

A folytatásról egyelőre nincsen információ, csak annyit lehet tudni, hogy az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft., illetve a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága várhatóan a január 19-i ülésén dönt a Barlangfürdő további sorsáról, azaz, hogy lehetséges-e finanszírozni a működtetését.

Mindenesetre érdekes adalék az a hír, amely ma látott napvilágot: Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint, hogy a hazai fürdők költségeinek növekedését az utóbbi hetek kiemelkedő forgalmával és a jegyárak 10-12 százalékos emelkedésével sem tudják ellensúlyozni, a veszteségeket a korábbi évek megtakarításaiból finanszírozzák.

“A fürdők működési költsége legalább 45 százalékkal nőtt az elmúlt évben, a vendégek száma azonban 20 százalékkal elmarad a Covid előttitől” – hangsúlyozta a szakember.

Közben folytatódik a barlangfürdő közvetlen közelében található őspark fejlesztése, melynek célja a Miskolctapolca turisztikai vonzerejének erősítése, az ott található védett természeti értékek bemutatása, a szolgáltatások és a programlehetőségek bővítése. A munkálatok ötven százalékával már minden projektelem esetén elkészültek, az ősparkban hetvenöt, a Csónakázó iszaptalanítása kapcsán pedig nyolcvan százalékos a készültség.

Látványterv az ősparkról (képek: epiteszforum.hu)

A beruházás a helyi önkormányzattal és a Miskolci Egyházközösséggel közösen, konzorciumban valósul meg a Miskolctapolca turisztikai fejlesztése című projekt keretében, melynek az őspark megújításán kívül van egy másik eleme is: az Akropolisz Szabadtéri Színpad infrastrukturális fejlesztése.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek