Hiszem, hogy tanulnak a kritikákból – ez a véleménye Veres Pálnak a kínos, kiszivárgott levélről

Megosztás

Nemrégiben több médiafelület is megszellőztette azt a levelet, melyet a miskolci polgármesteri kabinetirodát év végén elhagyó Szvoboda László küldött szét a Velünk a Város frakció tagjainak. Az e-mail-ben szokatlanul kendőzetlenül és nagyon részletesen fejtegeti, milyen tarthatatlan helyzet alakult ki a megyeszékhely önkormányzatában az ellenzéki együttműködés problémái kapcsán. Pár napja aztán – meglehetősen szokatlan módon – a kormány propagandalapjaként definiált boon.hu felületén is megszólalt a volt tanácsadó, ahol újabb információkat árult el a városházi nehézségekről. A Boorsod 24 ezt követően fordult Veres Pál polgármesterhez, hogy kikérje a véleményét a kialakult problémáról és a folytatásról.

Írásos megkeresésünkben azt kérdeztük Miskolc első emberétől, hogy mit gondol az egyik legfontosabb tanácsadójának kiszivárgott leveléről, mennyire tartja jogosnak az őt és a frakció tagjait ért kritikákat, és szerinte miért volt szüksége a távozó kollégának arra, hogy a kormánypropaganda lapjában adjon interjút a történtekről.

“Nekem továbbra is Miskolc a pártom, továbbra is a miskolciak az elsők, aki szeretne ezen az úton velem jönni, velem tartani, azzal továbbra is együtt fogok dolgozni” – nyilatkozta lapunknak Veres Pál

Megkeresésünkre a városháza az alábbi, a konkrét kérdéseket csak részben megválaszoló levelet továbbította.

„Szvoboda László a kampányfőnököm volt, majd ezt követően több mint 3 évig dolgozott mellettem tanácsadóként. Így a levelében leírt, megfogalmazott kritikák, vélemények számomra ismertek voltak. Többször egyeztettem vele, azokról a problémákról is, amelyet a levelében felvetett, és azt kell mondjam, több pontban is egyetértettem, egyetértünk” – kezdte Veres Pál.

“2019-ben civilként, a pártok támogatásával indultam a választáson, hittem abban és mai napig hiszem, hogy nekem Miskolc a pártom. Hittem és hiszem, hogy a városvezetést lehet a politikán, a politikai célokon, politikai érdekeken felülemelkedve végezni. Hiszem, hogy egy Miskolc van, nincs jobb és baloldali városunk.”

“Engem minden miskolci polgármesterének választottak, és ahogy a Fidesz sem érti, ha Miskolc érdekében párbeszédet kezdeményezek velük, ha a miskolciak érdekében egyeztetésre hívom őket, úgy a frakción belül is vannak olyan politikai erők, amelyek a politikai érdekeiket helyezik szembe a város, Miskolc, a miskolciak érdekével.”

“Eltelt három év, három év ebben a küzdelemben, ebben a politikai csatározásban, miközben én nem változtam, nem árultam zsákbamacskát az engem támogató képviselőknek, hiszen mindig azt vallottam, nekem egy pártom van, Miskolc.
Még mindig hiszem, hogy a pártpolitikán túllépve, várospolitikában kell egy városvezetőnek gondolkodnia, ezek mentén kell dolgoznia, működtetnie egy várost.”

Hiszem, a levélben megfogalmazott kritikákból tanulnak azok, akiknek szól, de ebbe saját magam is beleértem. De azon frakciótagoknak is súlyos üzenet ez, akikkel annak idején azzal a céllal indultunk el a 2019-es választáson, hogy a város érdekében, a városért tudunk másképp, jobban dolgozni, mint az előző városvezetés. Nekem továbbra is Miskolc a pártom, továbbra is a miskolciak az elsők, aki szeretne ezen az úton velem jönni, velem tartani, azzal továbbra is együtt fogok dolgozni” – ” – zárta sorait a polgármester.

Szvoboda László interjúja, melyet a boon.hu-nak adott, itt olvasható.

A volt tanácsadó nyilatkozik a Borsod Online-nak. (Ádám János felvétele)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek