Az LMP szerint a cinizmus csúcsa a Vodafone felvásárlása

Megosztás

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hétfőn bejelentette a kormány, hogy a 660 milliárd forintért megvásárolta a Vodafone magyarországi leányvállalatát. A kormány szerint a távközlési cég megvétele befektetés.

Csárdi Antal, a LMP frakcióvezető-helyettese ezzel egyetért, csak szerinte ez a befektetés borzalmasan rossz, bűnösen pazarló, hiszen a Vodafone-ra költött közpénz negyedéből fel lehetne emelni a pedagógusok bérét 25 százalékkal.

A Vodafone állami felvásárlása már csak azért sem jó üzlet, mert a cég veszteséges és 400 milliárdos adósságot görget maga előtt. Ráadásul az anyavállalat kutatás-fejlesztési támogatása nélkül nem is maradhat versenyképes. Sokkal fontosabb, sürgősebb, és az egész országnak hasznosabb lenne befektetni végre az oktatásba és az energiahatékonyságba.

Csárdi szerint egész egyszerűen merénylet az ország ellen most erre pazarolni a közforintokat.

Ezért az LMP követeli, hogy a Vodafone megvásárlására szánt költségvetési és MFB forrásokat csoportosítsák át a pedagógusok bérének 25 százalékos azonnali megemelésére, illetve az évi 170 milliárd forintos keretű, lakás-mélyfelújítási programra.

Kapcsolódó cikkek