Az életéért küzd a taktakenézi robbanásban megsérült férfi

Megosztás

Az életéért küzd a debreceni klinikán az a középkorú férfi, akinek január 5-én felrobbant a háza. Az épületnek csupán egyetlen fala maradt meg, és a detonáció akkora erejű volt, hogy három szomszédos ház tetejét is súlyosan megrongálta.

Taktakenéz polgármestere elmondta, hogy Zoltánt jelenleg mesterséges altatásban tartják.

Vasárnap viszont leállt a veséje. Minél több vérre lenne szüksége, hogy a halaszthatatlan műtéteket el tudják rajta végezni. Ezért az önkormányzat irányított véradást szervez. Kérnek mindenkit, hogy aki teheti, adjon vért, és a véradás helyszínén közölje, hogy kinek a javára adta.

A polgármester hozzátette: Zoltánt korábban az önkormányzat foglalkoztatta közmunkásként, tavasszal és nyáron vállalkozóknál dolgozott, de hogy a tél mit hozott számára, azt nem tudni. Az biztos, hogy gyakran volt otthon. Nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett, törések és belső sérülések is veszélyeztetik az életét. Pontosan még nem tudni, hogy mi volt a robbanás oka, nagy valószínűséggel gázrobbanás történt, de a szakértők jelenleg is vizsgálják, hogy miért következett be a tragédia.

Az irányított véradáshoz szükséges adatok:

A kedvezményezett neve: Nagy Zoltán

Születési dátuma: 1967.06.16.

Taj-száma: 027-391-732

A véradás helyszíne: Miskolc, Szentpéteri kapu 72.-76. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház, főépület II. emelet

Telefon: +36 46 368 411

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek