Intim fotókkal zsarolta a hölgyet, aki 250 ezret fizetett, aztán újabb követelés érkezett

Megosztás

Ismerhetjük az aranyszabályt, soha ne engedjünk a zsarolásnak, mert abból nagyon gyorsan folytatás lesz és ördögi körbe kerülünk. A másik aranyszabályt is ismerjük, soha ne hagyjuk, hogy olyan képek-videók készüljenek rólunk, amivel zsarolhatóvá válunk, pláne nőként. “Ha meg támogac egy kis pénz oszegel akkor soha nem látod ezeket a kepeket”…

Intim fotókkal zsarolta egy jó ismerősének volt barátnőjét egy többszörösen büntetett soltvadkerti férfi, aki ellen most zsarolás miatt emeltek vádat – olvasható a Kiskőrösi Járási Ügyészség közleményében. A megzsarolt nő egyszer ki is fizetett 250 000 forintot, de miután két hét múlva újból pénzt követelt tőle a férfi, a rendőrséghez fordult.

A sértett nő és a zsaroló jó ismerőse „többéves szerelmi kapcsolatuk alatt mobiltelefonnal kölcsönösen készítettek egymásról intim felvételeket” – olvasható a közleményben. A vádlott néha kölcsönkapta a barátjától a mobilt, egy ilyen alkalommal találta meg és mentette le a nőt ábrázoló intim felvételeket.

Ezután létrehozott egy facebookos álprofilt De Valaki Senki néven, és 2021 decemberében onnan kezdett írogatni a nőnek. Azzal fenyegette, hogy ha nem fizet neki 250 ezer forintot, a róla megszerzett intim fotókat nyilvánosságra hozza.

„Mivel a nap folyamán a nő volt barátja is kapott üzenetet, valamint a sértettet ábrázoló fotókat is az ismeretlen zsarolótól, ezért a sértettben komoly félelem alakult ki a felvételek nyilvánosságra kerülése miatt” – áll a közleményben. Alkudozást követően a vádlott magát közvetítőnek kiadva személyesen ment el a pénzért, és azt állította, azt odaadja a zsarolónak.

Két héttel később aztán további 50 ezer forintot követelt tőle arra hivatkozva, hogy előzőleg „közvetítőként” közbenjárt az ügyében. Ezúttal is azzal fenyegetődött, hogy ha a nő nem fizet, újabb intim felvételeket tesz közzé. A megzsarolt nő ekkor fordult a rendőrséghez.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a férfit börtönbüntetésre ítéljék. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést, áll a közleményben. (via Telex)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek