Az ellenzéki vezetésű város 230 millió forint “rezsitámogatást” kapott, másnap a kormány elvett tőlük (újabb) 500 milliót

Megosztás

A Fidesz lassan már 13 éves regnálása alatt megszokhattuk, hogy a “bűnös városok”, akik merészelték a fideszes rezsimet elzavarni helyben, semmi jóra ne számítsanak a kormánytól. Orbánék jótékonyan adtak Vácnak 230 milliós rezsitámogatást, a következő napon azonban egy kormányrendelettel 500 millióval megemelték a város “szolidaritási hozzájárulását”.

A nagyobb ellenzéki vezetésű városok is tudnának arról mesélni, milyen tipikus dolog is az, amikor a Fidesz egy kézzel ad, de cserébe két kézzel elvesz. Az önkormányzatiság teljes felszámolása és megbénítása zajlik évek óta, a részleteket Hadházy Ákos osztotta meg a Facebookon.

“Vác az egyik napon 230 milliós forint „rezsitámogatást” kapott, a következő napon megjelent kormányrendelet viszont 500 millióval emelte a város által befizetendő „szolidaritási hozzájárulást”. Tehát a kontár tolvajkormány egyik kezével adott 230 milliót, a másikkal elvett kétszer annyit.

A rezsiköltségek emelése kb. 800 millió többletet jelent a városnak, amin így a kormány nemhogy nem segített, hanem feltornászta egymilliárd fölé a város extra terheit. Nagy öröm volt számomra Matkovich Ilonával, Vác kiváló polgármesterével beszélgetni a város és az ország dolgairól. De sajnos több döbbenetes dolgot hallottam…

Nagyon becsülöm azokat a polgármestereket, akik ilyen kormány mellett még működőképesen tartják, sőt fejleszteni is tudják a városukat. A titok persze egyszerű: nem lopnak és nem herdálják a pénzt.”

A hozzászólások között egy rendkívül érdekes is felbukkant, a kormánypárti támadómédia ugyanis természetesen évek óta több fronton támadja a váci városvezetőket, ahol csak érik. Az sem akadály, ha ezekről később a bíróság sorra megállapítja, hogy hazugságok. A hozzászólásokat szándékosan ugyanúgy, szerkesztés nélkül tesszük közzé.

“Üdvözlöm! Érdekes vélemény Vác polgarmesteréről! Kérem ismerje meg Vác lakóinak véleményét a polgármester fiának építkezéseiről. A YouTube on fent van! Nem elég ellenzekinek lenni,tisztessegesnek is kell látszani.”

Erre maga az érintett polgármester válaszolt:
“Szívesen válaszolok, ha konkrét kérdései vannak bármilyen váci ügyről. Előtte javaslom megnézni, hány pert vesztett el a propaganda sajtó a hazugságai miatt. Vác lakóinak többsége szerencsére ismeri a tényeket is.

Nem könnyű valóban ekkora túlerővel szemben. A lakó konkrétan három ember volt, az egyik házaspár. A többiek bocsánatot kértek utána. A polgármester ill. az önkormányzat már nem ad ki építési engedélyeket, hanem a kormányhivatal. A hazugságokkal kapcsolatban több pert nyertünk már. De mint tudjuk, annak nincs akkora hírértéke. Csak azért írtam erről ennyit, mert nagyra tartom Hadházy munkásságát, és gondoltam, legalább az ő oldalán ne legyenek hazugságok. Köszönöm, hogy elolvasta.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek