A vonat elé lépő 11 éves kislány felépült és megígérte, soha többé nem tesz hasonlót

Megosztás

Folyamatosan és tartósan zaklatták gyakorlatilag mindennel az iskolatársai, ezt egy idő után már nem tudta feldolgozni a kis Vanda és bánatában az érkező vonatszerelvény elé lépett. Súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte a gázolást, amiből azóta felépült. Új iskolájában jobban érzi magát.

Vanda mindössze 11 évesen döntött úgy, hogy önkezével vet véget az életének. A gyürei kislány szeptember utolsó hétvégéjén sétálni indult az őt nevelő nagyszülei házából. A közeli vasúti pályához sietett. Egy kukoricásban elbújva megvárta a szerelvény érkezését, majd a vonat elé lépett. 

A járművezetőnek esélye sem volt a gázolást elkerülnie.

A gyermeket mentőhelikopterrel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Erősen roncsolódott a lába és a koponyája, ám a kéthavi kórházi kezelésnek köszönhetően végül felépült. A Bors karácsony után ismét meglátogatta a családot. Az idős korában is autók szerelésével foglalkozó nagyapa éppen az udvaron dolgozott, hogy az unokájának mindent megadhasson, a nagyanya pedig a konyhában tevékenykedett. Érkezésükre készséggel kihívták a kislányt a szobájából.

„Na, ő Vanda!” – mosolygott Zsuzsanna, amikor a gyermek kilépett. 

A kislány persze azonnal tudta, miért az érdeklődés felőle, és bele is kezdett a történetébe.

“Butaságot követtem el, de megígértem a családnak, hogy soha többé nem teszek hasonlót “

– mondta Vanda, és hozzátette: már jó a kedve, és a téli szünetet is igyekszik kellőképpen kiélvezni. Főleg játékkal, de természetesen a tanulmányait sem hanyagolja el. A barátaival az interneten tartja a kapcsolatot. A kérdésre, hogy vajon miért hozta meg szomorú döntését a borzalmak napján, beletörődötten, de már megkönnyebbülten válaszolt.

Sulis dolgok miatt!

Arra a kérdésre, miért bántották a társai az iskolában azt mondta:

Amiért csak tudtak.

Haragszik rájuk, és hozzátette, a faluban ugyan találkozhat a zaklatóival, de nincs számukra mondanivalója. Zsuzsannának viszont van:

Remélem, mindenki tanul a történtekből. A gyerekek is, a tanárok is. 

A diákok azt, hogy nem szabad bántani, akit gyengébbnek vélnek, a tanárok pedig azt, hogy komolyan kell venniük, ha egy tanítványuk segítséget kér tőlük!”

Vanda a kérdésünkre elmondta: a bántalmazói máig nem kértek tőle bocsánatot, igaz, a nagyszülei néhány hete átíratták a kisvárdai iskolába. Ott jobban érzi magát, és máris talált új barátokat. A balesete, és a kórházi kezelési olykor az eszébe jut.

„Leginkább akkor, ha kifejezetten gondolni akarok rá. Az orvosok és a nővérek is jól bántak velem, hálás is vagyok, hogy meggyógyítottak.

 “Arra is jól emlékszem, hogy csak a családra gondoltam, mielőtt a vonat elé léptem”

 – szögezte le a kislány, aki könnyen lehet, hogy nekik köszönhetően találta meg jövőbeli hivatását. A kérdésre, hogy mi szeretne majd lenni, úgy válaszolt.

„Lehet, hogy ápolónő. Nagyon tetszett, amit a kórházban láttam, és a saját bőrömön is megtapasztaltam. Ha felnőtt leszek, én is szeretnék másokon segíteni” – magyarázta a gyermek.

További részletek a Bors cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek