Elindult a Tudásmenet Miskolcról

Megosztás

Ma reggel fél 8-kor hat napon át tartó Tudásmenet indult a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig.

Az eseményt szervező Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék és a NoÁr Mozgalom ezzel az újabb akcióval szeretné felhívni a figyelmet az oktatás problémáira, ehhez később csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is.

Miskolcról körülbelül száz fővel indul a menet, az első napon a 3-as úton Bükkábrányig gyalogolnak. A tervek szerint minden településen, ahol megállnak, szeretnének helyi pedagógusokkal találkozni és újabb csatlakozókat is várnak. Egerben és Gödöllőn előreláthatólag nagyobb fórumokra is sor kerül majd – mondta el a lapnak Totyik Tamás, a PSZ alelnöke.

Totyik beszélt arról is, hogy volt olyan település, ahol nem tudtak semmilyen találkozót szervezni, mert a kormánypárti polgármester lényegében megtiltotta, hogy ez megtörténhessen,

pedig a menet célja, hogy a kisebb településeken élő pedagógusokat is meghallgassák. Hozzátette: az útvonalat a rendőrség biztosítja, a kapitányságok munkatársai pozitívan, segítőkészen álltak hozzá a kezdeményezésükhöz.

A menetrend szerint szombaton érkeznek meg Budapestre, a PSZ alelnöke szerint a város határánál még többen fognak csatlakozni, hogy elkísérjék őket a Kölcsey Ferenc Gimnáziumig, ahonnan szeptember végén először rúgtak ki tanárokat, amiért polgári engedetlenségben vettek részt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek