Tordai: A HírTV riportere adta ki magát a Tanítanék tagjának, hogy ezzel is hiteltelenítse a tiltakozást

Megosztás

A Fidesz egyik szócsöve, az évek óta a kormányzó párt propagandacsatornájának számító, rendkívül alacsony nézettségű HírTV-nél dolgozó F. Boglárka intézte a kamu telefonhívást, ezt derítette ki a Párbeszéd politikusa. A csatorna ezzel a “kiszivárgott hangfelvétellel” bizonyította, hogy a Tanítanék Mozgalom csak egy balliberális, irányított közeg.

Erre szokták azt mondani, ha ennek a fele is igaz és következmények nélkül megúszható egy ilyen durva hazugság és félrevezetés, akkor Magyarország tényleg komoly bajban van.

Múlt héten, miután a Tanítanék Mozgalom a parlamentben akciózott, a HírTV közzétett egy hangfelvételt, amelyen állításuk szerint a szervezet egyik tagja telefonál a párbeszédes Tordai Bencével és kér tanácsokat, hogyan kommunikáljanak a megmozdulásról. A kormányközeli csatorna ezzel akarta bizonyítani, hogy a Tanítanékot baloldali politikai erők irányíthatják.

Az esettel kapcsolatban kedden felhívták Törley Katalint, a Tanítanék képviselőjét és Tordai Bencét is, akik egymástól függetlenül azt mondták, a felvételen nem a Tanítanék tagja hallható, a szervezet sosem hívta fel a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. Ezt követően megpróbálták elérni a HírTV-t, hogy a hangfelvétel eredetéről kérdezzék őket, de megkeresésükre nem válaszoltak.

Szerdán Tordai további részleteket közölt az ügyről, miután pártjával utánajártak, ki hívhatta fel őket a Tanítanék nevében. Facebook-posztjában a politikus azt írta: „adatbázisok használatával kiderítettük, hogy a telefonszám a Magyar Honvédség alezredesének a nevén van, akinek a lánya, F. Boglárka a HírTV riportereként dolgozik.”

Tordai posztjában azt ígérte, vizsgálatot kezdeményeznek „az alezredes-apuka” főnökénél, a honvédelmi miniszternél, F. Boglárka eljárása miatt a MÚOSZ etikai bizottságához fordulnak, valamint eljárást indítanak az Adatvédelmi Hatóságnál (NAIH) magánbeszélgetés engedély nélküli rögzítése, ártó szándékkal való manipulálása és nyilvánosságra hozása miatt.

A politikus úgy véli, a „HírTV most szintet lépett: gondolták, ha nincs alapanyag a lejáratókampányhoz, majd ők legyártják a kompromatot. De még sokat kell tanulniuk az orosz nagytestvértől…” A HírTV továbbra sem nyilatkozott az ügyről. (via Hvg)

“A nagy leleplezés” – kamuhívással

Kapcsolódó cikkek