Idős nőt fosztottak ki Ózdon

Megosztás

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság csütörtökön annak a nőnek és férfinak az ügyében, akikkel szemben a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat szerint a vádlottak unokatestvérek, akik 2021. augusztus 10. napja és 2021. augusztus 26. napja között, előzetes megbeszélést követően három alkalommal azzal a szándékkal mentek a sértett ózdi ingatlanához, hogy az idős, beteg, mozgásában korlátozott sértettől pénzt szerezzenek. A vádlottak kihasználták a sértett hiszékenységét és különféle indokokkal jutottak be a házba: először vizet kértek, másodszor “halottidézőnek” adták ki magukat.

A terheltek harmadik alkalommal pálinkavásárlási szándékot színlelve érték el céljukat, akkor találtak rá egy mappában 100.000 Ft-ra, míg a sértett pénztárcájából 80.000 Ft készpénzt vettek magukhoz. Az idős asszony észlelte a terheltek cselekményét, kérte őket, hogy ne vigyék el az értékét, azonban a vádlottak vállat vonva távoztak az ingatlanból.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást, tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek