Felcsúti ifjúsági szállásnak indult, hotel lett belőle

Megosztás

Olyan felnőttbarátként hirdetett négycsillagos hotel nyílt meg nemrég a felcsúti focicentrum mellett, amelyről eredetileg azt mondták, hogy ifjúsági sportszállás lesz. Így is kért rá tao-pénzeket a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány – írja a 444.hu.

Ezt a forrást elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani, az alapítvány pedig azzal adta be a terveket a Magyar Labdarúgó-szövetséghez, hogy „ifjúsági sporszálláshelyet építtetünk aakdémiai edzőtáborozáshoz. (…) Az ifjújsági sport szálláshely a hazai és nemzetközi utánpótlás korú sportolók edző táboroztatásához illetve a mérkőzések lebonyolításához szükséges szálláshelyeket biztosítja”.

A beruházás végül jelentős csúszással készült el, a kezdetben tervezett 1,5 milliárd forintnál jóval többért: a G7 2020 végén már 11 milliárd forintos támogatási összeget számolt össze.

Az elkészült épület viszont nem tűnik ifjúsági sportszállásnak, és nem is annak hirdeti magát. A Facebook-oldalukon például azt írják, hogy a felnőttbarát szállodában „garantált a pihenés és a csendes relaxálás”. Egy másikban bejegyzésben azt is elmagyarázzák, hogy miről szól a felnőttbarátság: „A teljes nyugalomról és kikapcsolódásról. Ahol meghitt csend van vacsora közben (…), vagy ahol órákig is békésen borozhatsz kedveseddel”.

A hotelben akkor lehet szobát foglalni, amikor éppen nincsenek ott edzőtáborozó vagy meccsre készülő gyerekek. Most hétvégére például 60 ezer forintért kínálnak egy szobát.

Forrás: HVG.hu, 444.hu

Kapcsolódó cikkek