Vezetés közben kezdte el verni a taxist egy férfi Kazincbarcikán

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett, garázdaság, rongálás és könnyű testi sértés vétsége miatt. A férfi újév hajnalán taxival közlekedett, de ittassága miatt szóváltásba került a sofőrrel, akit vezetés közben megütött, majd az autóból kiszállva megrongálta a mobiltelefonját és az adó-vevő készüléket, miközben az autó körül üldözte.

A vádirat szerint a vádlott 2022. újév hajnalán, Kazincbarcikán taxit rendelt azzal a céllal, hogy élettársával és annak gyermekével lakóhelyükre utazzanak. Amikor beültek az autóba, a férfi a jobb első ülésen foglalt helyet, azonban ittas állapota miatt szóváltásba keveredett a taxisofőrrel, aki felszólítása ellenére nem hívta telefonon az ő egyik ismerősét. Amikor utolértek egy személyautót, arra utasította a taxisofőrt, hogy előzze meg. A taxis már elhaladt az autó mellett, amikor a vádlott hirtelen vezetés közben ököllel megütötte. A sértett erre vészfékezéssel megállította a járművet, és kiszállt.

A férfi is elhagyta a kocsit, azonban abból kivette a sértett mintegy 200.000 forint értékű mobiltelefonját, valamint a taxi társaság tulajdonában lévő, 100.000 forintot meghaladó értékű adó-vevőt, és azokat a földhöz vágva használhatatlanná tette. Közben felszólította a sértettet, hogy verekedjen meg vele. A sofőr erre nem volt hajlandó, ezért az autó körül üldözni kezdte, amikor pedig utolérte, kirúgta a lábait, amitől a sértett a földre esett, majd felállt és úgy hátrált előre. Az elkövető még rákiabált „gyere, üssél ki csicska taxis!”, amikor viszont látta, hogy az élettársa a gyermekkel együtt eltávozik, felhagyott a cselekményével és utánuk ment.

A férfi a cselekményével veszélyeztette a közúti közlekedésben részt vevő, a gépjárműben utazó valamennyi személy, illetőleg a másik gépjárművet vezető ismeretlen személy életét, testi épségét.

A taxisofőr a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el, és könnyű testi sértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek