„Ezek legalább kormányozni tudnak… Bocs, nem ide” – reagált az ellenzék a benzinárstop eltörlésére

Megosztás

A Momentum káoszkormányzásról beszél, Márki-Zay Péter szerint bebizonyosodott, hogy a Fidesz is Gyurcsány kottájából játszik.

Mint azt mi is megírtuk, rendkívüli kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot, kedd 23 órától piaci áron lehet üzemanyagot vásárolni Magyarországon. Nem késett sokat az ellenzéki pártok és szereplők reakciója sem.

Márki-Zay Péter Facebook-posztjában megosztotta azt a Fidesz-közleményt, ami novemberben arról szólt, hogy akkor lenne Magyarországon országos üzemanyaghiány, „ha a dollárbaloldal lenne hatalmon”. Az ellenzék korábbi közös miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz lelepleződött, hogy „valójában ők is baloldaliak, és Gyurcsány kottájából játszanak”.

A Jobbik szerint a benzinár korlátozása azt eredményezte, hogy „Magyarország a szocialista időket idéző hiánygazdasággá vált”. Közleményük szerint ők ugyan egy éve átmeneti megoldásként javasolták az ársapkát, de egy olyan országban hisznek, ahol „nem kommunista eszközökkel akadályozzák a vállalkozásokat”.

A Momentum emailben küldött reakciót a „káoszkormány késő esti bejelentésére”, amiben csak annyi állt idézőjelben, hogy „ezek legalább kormányozni tudnak”, illetve egy mondat, mintha valaki véletlenül küldte volna el a levelet: „Bocs, nem ide.”

Az LMP közleménye szerint már „hónapok óta teljesen egyértelmű volt, hogy a kormány politikája fenntarthatatlan”, a párt szerint nem alakult volna ki válság, ha idén nyáron bevezetik a klímabérletet, ahogy ők azt javasolták. A párt szerint az egyetlen megoldás erre a helyzetre a „radikális zöldfordulat”.

Forrás: telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek