Rendőrökre támadt Miskolcon, elítélték

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság bíróság elé állítás keretében döntött a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárásban.

A megállapított tényállás szerint a terhelt 2022. november 26-án az éjjeli órákban a miskolci Széchenyi utcán agresszívan viselkedett, ezért vele szemben a járőrök intézkedni kívántak. Előbb azt tisztázták a társaságában lévő személyek segítségével, hogy milyen nyelven ért, és próbálták a társaitól elkülöníteni. Ekkor a férfi váratlanul ököllel arcon ütötte az egyik rendőrt, majd egy másikat többször megütött és megrúgott.

A bíróság 2022. december 1-jén hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt 2 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 400.000 Ft pénzbüntetésre ítélte a férfit. Súlyosító körülményként értékelte önhibából eredő ittas állapotát, kitartó szándékát, valamint az ilyen és hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát. Enyhítő körülményként esett latba, hogy a vádlott tényfeltáró, beismerő vallomást tett, megbánta magatartását és bocsánatot kért a sértettektől.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

Kapcsolódó cikkek