Szolgáltatási díjat kér a posta Miskolctól, ha újra akarja nyittatni a bezárt hivatalokat

Megosztás

A postahivatalok újranyitásának lehetőségeiről tárgyalt kedden Veres Pál polgármester a posta területi vezetőivel.

A városvezető Facebook-posztjában felelevenítette, Fónagy János gazdaságfejlesztési miniszter-helyettessel még november közepén egyeztetett, és ígéretet kapott arra Veres Pál, hogy pár héten belül megkeresi őt a Magyar Posta Zrt. az újranyitás feltételeivel.

Ez a megkeresés kedden megtörtént, Szőllősi Bélával, a Magyar Posta Zrt. területi igazgatójával és Torkos László területi üzemeltetési osztályvezetővel tárgyalt a lehetőségekről a polgármester.

– Miskolc városrészei nem maradhatnak postai szolgáltatás nélkül. Ezt már akkor megígértem, amikor a Magyar Posta Zrt. bejelentette, hogy kilenc postát zárnak be Miskolcon. Ma pedig jegyző úrral együtt már az újranyitás lehetőségeiről tárgyaltunk. A feltételek mára ismertté váltak: a városnak szolgáltatási díjat kell fizetnie, ha újra szeretne nyittatni postahivatalokat – tudatta.

Ez a díj pedig a működési költség fele, azaz akár százmillió forint is lehet egy évre.

– A város szűkös költségvetéséből nehéz lesz kigazdálkodni ezeket az összegeket, de a célunk, hogy minden miskolci számára elérhető közelségben legyen postahivatal, postai szolgáltatás – írta Veres Pál.

Különösen felháborító a posta ezen követelése, ha figyelembe vesszük, hogy a város költségei szintén többszörösére növekedtek, jövőre 17 milliárd lehet Miskolc energiaköltsége, miközben a város teljes éves költségvetése 40 milliárd. Emellett a Magyar Postát az elmúlt években nem érintette több milliárdos kormányzati elvonás, szemben az önkormányzatokkal.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az állam és a kormány már a legalapvetőbb feladatait sem képes ellátni. Ezért van összeomlóban az oktatási rendszer, ezért nincs megfelelő mennyiségű üzemanyag és ezért zártak be százával postahivatalokat.

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek