A Fidesz lapjai elkezdtek arról írni, hogy törölhetik az üzemanyag ársapkáját

Megosztás

„Az olajembargó szankció veszélybe sodorhatja a benzinársapkát is” – írta az Origo a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetőjére hivatkozva, a hírt pedig átvették a Médiaworks megyei lapjai.

A jelek szerint a kormányoldali lapok elkezdték felkészíteni a fideszes szavazótábort az ársapka eltörlésére (ezt már a kormány is meglebegtette múlt héten) úgy, hogy az egészért Brüsszelt teszik felelőssé.

A cikkben Hortay Olivér arról beszélt, Magyarország mozgástere szűkülhet az olajembargó-szankció miatt , és „bár hazánk korábban mentességet harcolt ki magának, így a büntetőintézkedés az orosz olajellátást közvetlenül nem érinti, viszont az olajembargó életbe lépése veszélybe sodorhatja a benzinársapkát”. Arról is írtak, hogy az ellátásbiztonságot veszélyezteti az olajembargó.

Azzal, hogy közgazdasági alaptörvényeket rúgott fel a benzinárstop, amelyről már a bevezetésekor tudni lehetett, hogy hosszú távon fenntarthatatlan, nem foglalkoztak. A helyzet fokozatosan romlott itthon, az ellátási nehézségeket éppenséggel az okozza, hogy a hatósági árazás miatt a Mol-on kívül senki sem importál.

(hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek