Idén is csodaszép a miskolci adventi villamos – videó

Megosztás

Ismét január hatodikáig közlekedik a különleges villamos. Igazi mesevilág.

A hagyományoknak megfelelően idén is advent első vasárnapján indult útnak a miskolci adventi villamos. A szerelvényt a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben minimális költséggel és támogatói segítséggel indította el a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK); a cég szakemberei az elmúlt hónapokban a szükséges karbantartási munkálatokat is elvégezték.

Az ünnepi szerelvény a 2021-ben már megismert külső-belső dekorációval indult útnak. A mézeskalács házikó a tavalyi belső arany díszítéssel gurult ki a remízből, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A Szépség és a Szörnyeteg mese szereplői. Első útján szinte minden megállóban tucatnyi utas várta az ünnepi járatot, rengeteg gyerek volt rá kíváncsi, őket pedig szülők, nagyszülők kísérték.

A miskolci adventi villamos idén tizenegyedik alkalommal indult el. Demeter Péter, az MVK vezérigazgatója a Híradónak azt mondta, bár a gazdasági helyzet minden eddiginél nehezebb, nem szerették volna ünnepi szerelvény nélkül hagyni a miskolciakat.

– Úgy gondoltuk, hogy azokkal a minimális ráncfelvarrásokkal és a szükséges javítások elvégzésével el tudjuk és el is kell indítanunk az adventi villamost, hiszen a városban ez egy hagyomány, az emberek minden évben várják – mondta.

Január 6-áig, azaz vízkeresztig közlekedik az ünnepi jármű, amit tavaly már ötödik alkalommal Európa legszebb adventi villamosának választottak. Menetrendjét az MVK honlapján találják meg. (via Minap.hu)

Elindult az adventi villamos

IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://www.youtube.com/channel/UCe9SP31d0C9yQZYHUqJDpNQ?sub_confirmation=1 ***** ÉLŐADÁS: https://www.minap.hu/eloadas LÁTOGASSON EL WEBOLDALUNKRA: https://www.minap.hu/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/minapmiskolc INSTAGRAM: https://www.instagram.com/minap.hu/ TWITTER: https://twitter.com/minaponline

Kapcsolódó cikkek