Feljelentést tett Stummer János a kirúgott tanárok miatt

Megosztás

Stummer János, a Momentum politikusa feljelentést tett, mert szerinte jogsértő volt a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium hat tanárának azonnali kirúgása, míg a Történelemtanárok Egylete petíciót indított az elbocsátott tanárok visszahelyezéséért.

Stummer azt írta, hogy hivatali visszaélés miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, és szerint politikai nyomásra történt a tanárok kirúgása. A politikus úgy véli, hogy az, hogy nem tartottak meg néhány tanórát a pedagógusok, nem minősül a tankerület által kiadott közleményben leírt kötelezettségeik „jelentős mértékben történő megszegésének”.

A Történelemtanárok Egylete a SzabadaHang felületén indított Pintér Sándor belügyminiszternek címzett petíciót, amelyben érdemi tárgyalást és az elbocsátott pedagógus kollégák visszahelyezését követelik.

„Szolidárisak vagyunk valamennyi elbocsátott kollégával, követeljük visszavételüket! Ideje lenni tanulni a történelemből. A rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket” – írták.

Az akcióhoz pár óra alatt csatlakozott:

  • Magyartanárok Egyesülete,
  • Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete,
  • Civil Közoktatási Platform,
  • Szülői Hang
  • Szülői Összefogás Közösség.

Csütörtökön több mint ötszáz tanár nem vette fel a munkát, miután szerdán nyolc budapesti tanárt rúgtak ki a polgári engedetlenségi akciókban való részvételük miatt.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek