Miskolc sem kivétel, akár 40%-kal is emelkedhet a társasházak közös költsége

Megosztás

Mintha nem lenne elég bajuk így is a lakóknak, a közös költség is elszáll az infláció és az energiaválság miatt. Sőt, még a katás adózás agyonütése is szerepet játszik, amely szintén a Fidesz egyik meglepetése volt nyáron.

Nehéz helyzetbe kerültek a társasházak és a társasházkezelők, akiknek jövőre minden bizonnyal jelentősen meg kellene emelniük a közös költségeket a rezsi változása, az infláció és az elszálló karbantartási árak miatt – mondta Molnár Sándor, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének főtitkára az RTL-nek.

Molnár szerint a drágulást indokolja, hogy a karbantartási, felújítási területen rendkívül megugrottak az árak, és a szegmens díjszabásában még a forint árfolyamváltozásai is meglátszanak. Például egy lapos tető szigetelése nagyjából kétszeresére drágult az elmúlt három évben. „Ez pedig a közös költség 20-30, de akár 40 százalékos drágulásával is járhat.”

Szintén közrejátszik, hogy a katás adózás átalakítása miatt a karbantartási munkákért jelentősen többet kell majd fizetniük a társasházaknak. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek