Gránit mosogatóval csalt ki kétmillió forintot az online csaló a miskolci nőtől

Megosztás

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt időszakban egyre több jelzés érkezett úgynevezett online csalással kapcsolatban. A csalók tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz: az áldozatok pénzügyi adatainak megszerzése, hozzáférés a sértettek számlájához, a pénz csalárd módon való megszerzése.

Megtörtént esetekről is beszámol a police.hu:

  • Nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. Az eljárás eddigi adatai szerint egy helyi nő gránit mosogatót szeretett volna megvásárolni egy internetes piactéren. Az eladó a vásárlónak e-mailben elküldött egy linket, amelyre rákkattintott, ami különböző oldalakra vezérelte őt. A műveletek közben az áleladó a sértett adataihoz jutott, így leemelt tőle több mint kétmillió forintot.
  • Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyelőre ismertelen tettessel szemben. Az eljárás eddigi adatai szerint egy cég por elszívós műkörmös asztalt elkészítését hirdette meg. Egy kazincbarcikai nő előre elutalta vételárat, több mint kétszázezer forintot, majd a cég elérhetetlenné vált.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!
  • Ne menjünk fejjel az enternek, ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Soha, sehol, senkinek ne utald előre a pénzedet!

Kapcsolódó cikkek