Jakab ismét beszólt Majkának: Én kiléptem a Jobbiktól, te viszont még mindig a TV2-t tolod

Megosztás

Nem csitul a szópárbaj az ózdi rapper és a korábbi pártelnök között.

Már a sokadik körénél jár Majka és Jakab Péter szóváltása, amelyet a zenész már 3 millió megtekintés fölött járó új klipje váltott ki. A dalban utalás van az egykori Jobbik-elnök parizerezésére, ami miatt Jakab egy videóban már reagált a rappernek, többek között a Szijjártó Péterrel készült közös képet is kritizálva.

Erre reagálva Majka azt írta, hogy másfél évvel ezelőtt találkozott Szijjártóval, amúgy soha nem részesült pluszjuttatásban emiatt, és elmondta neki, hogy a járvány miatt bajban van az iparág, amiben dolgozik. „Ha egy kompetens emberrel leülünk beszélgetni, hogy milyen megoldást tudna javasolni arra, hogy ne veszítsék el azok az emberek a munkájukat, akik a közvetlen munkatársaim, akkor az mindjárt a cinkosunká válik vagy barátommá lép elő? Sajnos a magyar közgondolkodás szerint igen.. Jószándékkal mentem el, és azonnal megbélyegeztek. De tanultam belőle..”

Aztán úgy folytatta, hogy Jakabot szerinte az nem zavarja, hogy „annak a pártnak az érdekeit képviseli, sőt vezette, elnökölte, akiknek tagjai vállaltan rasszista, antiszemita kijelentéseket tesznek, megkérdőjelezik a holokausztot vagy akár a múltban szélsőséges félkatonai szervezeteket pénzeltek. Különösen visszás ez onnan nézve, hogy Jakab Peter felmenői közt vannak zsidószármazású emberek, és az pedig egyenesen sokkoló, hogy Jakab Peter kéz a kézben jár olyan »elvtársakkal«, akik holokamuznak, miközben Jakab Peter dédapja egy Auschwitzi haláltáborban halt meg.”

Jakab erre most azt írta a Facebookon, hogy ő már kilépett a Jobbikból, amikor úgy érezte, hogy összejátszanak a Fidesszel, ellenben Majka még mindig a TV2-nél dolgozik, amivel akarata ellenére is a Fidesz propagandáját népszerűsíti.

„Szóval én azt hiszem példát mutattam. Otthagytam a Jobbikot, hogy egy jobb Magyarországot építhessek azokkal, akiknek valóban elegük van a rendszerből, és nemcsak énekelnek róla. Most te jössz. Mert a dalod tényleg jó, de amíg te is a rendszert szolgálod, valójában ez a dal sem több, mint a színházadban díszlet.”

via Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek