Hirtelen megtolta a Nemzeti Konzultáció számait az online kitöltési lehetőség

Megosztás

Korábban egy hónap alatt nem töltötték ki összesen annyian, mint most egy hét alatt az interneten. Ez az online verzió nagyon jól jött a kormánynak ismét.

Már 695 ezren töltötték ki a kormány legújabb, a brüsszeli szankciók elleni nemzeti konzultációját. A szám az utolsó közlés óta a duplájára nőtt, vagyis az online kitöltő felület élesítése óta felpörgött.

„Nagyon sokan vesznek részt a nemzeti konzultációban, már közel 695 ezren töltötték ki a konzultációs kérdőívet” – közölte csütörtökön a „legutóbbi összesítés” adatát Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki éppen egy héttel ezelőtt mondott aktuális számot, ami akkor 340 ezer volt.

Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt több, mint a duplájára nőtt a visszaérkezett válaszok száma, vagyis a legutóbbi egy hétben többen – 355 ezren – vettek részt a kormányzat bevallottan politikai célú akciójában, mint az azt megelőző egy hónapban, a konzultáció indulása óta.

A külső, független forrás által most, és a nemzeti konzultációk történetében korábban sem ellenőrizhető kormányzati adat felfutásában nagy szerepe volt annak, hogy a kérdőívek papír alapú kitöltése mellett november 15-én elindult az online kitöltő felület is: innen 118 ezer válasz futott be. (via Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek