Fémhulladékból álló almon tartotta kutyáját a miskolci férfi

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 64 éves férfi ellen állatkínzás bűntette miatt, aki kan keverék kutyáját egy nyitott melléképületben a falnak támasztott deszkák alatt fémhulladék almon tartotta. Az állat lábain az éles tárgyak metszett sérüléseket okoztak, ebből gyulladásos folyamat indult, melynek eredményeként hátulsó végtagjaira lebénult. A pusztulástól egy állatmentő alapítvány mentette meg.

A vádirat szerint a vádlott miskolci házának udvarán egy nyitott melléképületben, a falnak támasztott deszkák alatti fémhulladékon tartotta kan ivarú uszkár jellegű keverék kutyáját. Az állatnak rendszeresen nem adott megfelelő mennyiségű élelmet és vizet.

2021 decemberét megelőzően az eb egyre elhanyagoltabb állapotba került, az éles fémhulladékok a lábain metszett sérüléseket okoztak, vérvesztesége mellett gyulladása lett. A vádlott a gyógykezeléséről nem gondoskodott, így az eb végtagjai olyan mértékben károsodtak, hogy hátulsó lábaira lebénult.

A gondozási kötelezettség elmulasztása az állatnak szükségtelen fájdalmat és különös szenvedést okozott, mintegy 10 napon belül elpusztult volna, azonban egy állatmentő alapítvány önkéntesei 2021. december elején elszállították az ingatlanról, állatkórházban a sérüléseit ellátták, az ebet az alapítvány fogadta be.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás – mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek