DK-rezsimentés: tedd szebbé egy család karácsonyát!

Megosztás

Legyél te is rezsimentő! címmel Dobrev Klára elindította az Árnyékkormány országos rezsimentő programját. A cél az, hogy azokat a rezsi emelkedés miatt bajba jutott családokat segítsék karácsonyra, akik augusztus 1-je óta a horrorisztikusan megnőtt számlájukat nem tudták kifizetni.

Az állam feladatát mi nem tudjuk átvállalni – mondja Hegedűs Andrea, a DK miskolci országgyűlési képviselője -, de ha mindenki egy kicsit tud segíteni, akkor boldogságot tudunk hozni néhány családnak Miskolcon a karácsonyi ünnepekre. A rezsimentő akcióhoz mindenki csatlakozhat az erőforrásai függvényében, hiszen mint ahogy Lessing mondja:”A szándék mérettetik meg, nem az adomány.” Aki tud, december 5-éig utalhat a rezsimentő alapba, amiből folyamatosan – az Emberek Szolgálatában Alapítványon keresztül / ESZA / – december közepéig valósul meg a családok támogatása. A DK rezsipontjain lehet jelentkezni azoknak, akik a segítséget szeretnék igénybe venni. Ez a pont Miskolcon a Demokratikus Koalíció irodája.

Miskolcon nagyon nehéz és kilátástalan helyzetbe sodorta a kormány rossz gazdaságpolitikája a családokat, az önkormányzatot, a civil szférát. Miskolc országgyűlési képviselőjeként az a feladatom, hogy a miskolciak hangját hallassam a parlamentben – fogalmazott Hegedűs Andrea. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel a rezsimentő akcióval mindenkinek segíteni nem tudunk, de ha valakiknek tudunk, az már siker és öröm. A Demokratikus Koalíció politikusai, önkormányzati képviselői a szolidaritás értékrendjét vallják, amire ezekben a nehéz időkben mindinkább szükség van.

Hogyan lehetsz rezsimentő?

December 5-éig utalhatsz az Emberek Szolgálatában Alapítványnak.

Az utaláshoz információk:

Kedvezményezett: ESZA

Számlaszám: 1040 4742 5052 6981 7687 1001

Közleménybe: a rezsi alapba

Mentsük meg egy-egy család karácsonyát!

Bővebben olvashatsz erről : https://alairom.dkp.hu/forms/legyel-te-is-rezsimento/

Hogyan lehet támogatáshoz jutni ?

A Demokratikus Koalíció rezsipontján .

Ez Miskolcon a Demokratikus Koalíció irodája: Arany János u. 11-13. az Arany Corvin üzletház földszintjén. Az irodában december 5-éig hétköznap 14 óra 30 és 17 óra között személyesen jelentkezhetnek a segítséget igénylők. Ehhez magukkal kell hozniuk azt a csekket vagy utalásra váró számlát, amelyhez igénylik a támogatást. Sikeres elbírálás esetén az alapítványon keresztül történik a csekk kifizetése vagy az átutalás. A teljesítésről az érintettek visszaigazolást kapnak.

A segítség rászorultság alapján 1 áramszámla vagy 1 gázszámla kiegyenlítését jelenti.

Kapcsolódó cikkek