Az Orbán Viktorról alkotott véleményükről is kérdezték egy kérdőívben egy középiskola diákjait

Megosztás

Furcsa kérdőívet kellett kitölteniük egy székesfehérvári középiskola tanulóinak, benne a NATO-ra és a Magyar Honvédségre vonatkozó kérdésekkel, de egyebek mellett arra is választ kellett adniuk, hogy mi a véleményük Orbán Viktor miniszterelnökről – írja a Népszava alapján a HVG.

Népszavához is eljutott a kérdőív, a lap pedig azt írja, hogy arra is rákérdeztek a diákoknál, dolgozik-e valamelyik családtagjuk a médiában, vagy van-e olyan rokonuk, aki tagja valamilyen politikai pártnak. Megkérdezték őket továbbá arról is, hogy mennyire büszkék a magyarságukra, mitől érzik magukat a legbüszkébbnek, és mennyire tartják fontosnak, hogy Magyarországnak erős hadserege legyen, megfontolnák-e a csatlakozást a honvédséghez.

A kérdőíven nem szerepelt, hogy mi célból és ki készítette, ezért a lap megkereste a Belügyminisztériumot és a Honvédelmi Minisztériumot is. Csak az előbbiből válaszoltak, azt, hogy nem tudtak a felmérésről.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ is reagált a Népszava megkeresésére; onnan azt közölték, hogy a tankerület által fenntartott intézmények közül egy gimnáziumban 20 tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet „egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz”.

Bővebb tájékoztatást adni nem tudtak, mondván: a kérdőívről az iskolaigazgató saját hatáskörben döntött. Az intézményvezető megerősítette, hogy a kutatás célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek vizsgálata, és a felméréssel kívülről keresték meg az iskolát. Arra a lapnak már ő sem válaszolt, hogy ki rendelte meg a felmérést.

via Népszava, HVG.hu

Kapcsolódó cikkek