Teljes napelemstop itthon: a vállalatok sem építhetnek erőműveket

Megosztás

Néhány hete jelentették be a kormány lakossági napelemrendeletét, ám ez csak egy részlete volt az intézkedéseknek, a vállalati szektor ugyanis már nyár óta nem kap engedélyt egyetlen új napelemes-rendszer építésére sem, írja a 24.hu.

A cikk szerint a feldolgozóipari szereplőknek – különösen az energiafaló ágazatokból, mint például a fémiparból vagy az építőanyag iparból – égető szükség lenne napelemes rendszerekre, hogy csökkenteni tudják az energiaköltségeiket. Nagy Márton nemrég ki is hirdette a kormány gyármentő programját kifejezetten nagyvállalatoknak, de a pályázatot folyamatosan halasztják, november elején megint februárig tolták ki a határidőt.

A júliusban életbe lépett új szabályozással pedig lehetetlen követelnek a nagyvállalatoktól, írja a 24.hu. Eszerint ugyanis július 15-től a háztartásinál nagyobb méretű napelem építésére már csak az kaphat engedélyt, aki villamosenergia-tárolót is létesít mellé. Ez a lapnak megszólaló vállalkozó szerint önmagában 30-40 százalékkal drágítja a beruházásokat.

(444.hu)

Related posts