Sokkoló légibaleset, egy nehézbombázó és egy vadászgép ütközött – videó

Megosztás

Óriási valószínűséggel nincs túlélője a balesetnek, a gyorsabb vadászgép és a második világháborús bombázó a levegőben csattantak, aztán a földre zuhanva felrobbantak.

A személyzet hat tagja valószínűleg meghalt, miután egy történelmi, második világháborús nehézbombázó és egy vadászgép összeütközött a levegőben egy dallasi légi bemutatón – írja az Independent.

A hatóságok szerint a baleset a légierő Wings Over Dallas elnevezésű emlékrepülése során történt a texasi Dallas Executive repülőtéren szombat délután.

Egy Boeing B-17 Flying Fortress és egy Bell P-63 Kingcobra ütközött össze és zuhant le 13 óra 20 perc körül – közölte a Szövetségi Légügyi Hivatal.

“Jelenleg nincs információnk a repülőgép személyzetének állapotáról, mivel a katasztrófavédők dolgoznak a baleseten” – mondta Leah Block, a Commemorative Air Force szóvivője az ABC Newsnak.

Block a hírcsatornának elmondta, hogy szerinte a B-17-es gépen öt, a P-63-as fedélzetén pedig egy fő volt a személyzet tagja. A houstoni repülőgép fedélzetén nem tartózkodott fizető utas.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek