A Tesco internetes boltjából villámgyorsan el is tűnt a hatósági áras tojás

Megosztás

Valószínűleg nagyon rövid idő alatt ugyanaz lesz, mint a hatósági áras tejjel és más termékekkel hazánkban, hogy egyszerűen nem lehet majd kapni, ahogy a krumplival is bajok lehetnek. Ritkán lesz, akkor is elkapkodják, valamint felvásárolják, erre jobb is, ha felkészülünk.

Kisöpörte a tojást online boltjából a Tesco – szúrta ki a Pénzcentrum. A szupermarket-lánc webes bevásárlási felületén a héten hatósági árassá tett tojásra rákeresve a keresőben valóban legfeljebb a kaszinótojás készétel és a népszerű édesség jön fel találatként. A “Tejtermékek, tojás” kategóriára kattintva pedig csak a tejtermékek árucsoportjai között lehet válogatni, a tojás hiányzik.

A tojáson kívül a burgonya is hatósági áras lett a héten, a lap szerint ebből egyfélét lehetett kapni. Amikor azonban rákerestünk már kétféle volt, illetve édesburgonyát kínáltak még ebben az árucsoportban.

Az újabb árstopokat szerdán délután jelentette be a kormány, mire az áruházláncok sorra mennyiségi korlátozásokat vezettek be. A Tesco-ban például lédig burgonyából legfeljebb 2 kilogrammot, csomagoltból legfeljebb egy csomagot, tojásból pedig maximum egy doboznyit lehet vásárolni – függetlenül attól, hány darabos.

Azt már a korábbi napokban is olvashattuk, hogy a nagy áruházláncok az árstop bejelentése után nagyon gyorsan meghozták döntéseiket a mennyiségi korlátozásról (ahogy például a CBA, az Aldi és a Lidl is).

Kapcsolódó cikkek