Martinkertvárosban közlekedési lámpák kihelyezését kérik

Megosztás

A térség fideszes országgyűlési képviselőjének egyik fő ígérete volt a környékbeli utak rendbetétele is, amiből egyelőre még semmi nem valósult meg. Csöbör Katalin a választási kampánya során ígéretet tett, ennek betartását várják tőle a Velünk a Város politikusai.

Cseléné Figula Edina a Balaton és a Kisfaludy utca forgalmas kereszteződésénél örömmel konstatálta, hogy lassan a befejezéséhez érkezik a szirmaiak és a martinkertvárosiak közlekedését az elmúlt két évben megnehezítő Y-híd beruházás. Ugyanakkor – tette hozzá a körzet önkormányzati képviselője – a gondok teljes mértékben így sem oldódnak meg.

– Meggyőződésem, hogy a torlódások így is megmaradnak a reggeli csúcsban a várható nagy forgalom miatt. Ráadásul rossz a főút állapota, a választás előtt ígéretet is tett annak felújítására a térség országgyűlési képviselője – emlékeztetett.

Erre levelében figyelmeztette is Csöbör Katalint, ahogy arra is kérte, segítsen abban, hogy közlekedési lámpákat helyezzenek ki a Balaton és a Kisfaludy utca kereszteződésében. A diákok itt mennek iskolába, és buszmegállók bonyolítják a forgalmas szakasz közlekedését. A politikus elmondása szerint a városrész több pontján is segíteni kellene a közlekedőket, a Berzsenyi Dániel utcában például egy zebra felfestésével. De Szirmán is hasonló problémák miatt keresik meg a helyiek.

– Kérem tehát Csöbör Katalint, hogy nyújtsunk nekik legalább egy kicsit többet, mint az Y-híd megépítése, abból ugyanis véleményem szerint a helyiek alig fognak profitálni – tette hozzá. Szarka Dénes pedig egészen másra hívta fel a figyelmet, a postabezárásokra.

– A térség fideszes országgyűlési képviselője gyakorlatilag azt jelentette be minapi Facebook-videójában, hogy támogatja a szirmai posta bezárását, a martinkertvárosi hivatallal kapcsolatban pedig az önkormányzatra és a Magyar Postára kívánja átruházni a nyitvatartás terheit – tette hozzá.

Végül megemlítette azt is, hogy a fideszes politikus azt ígérte az áprilisi választás előtt, hogy avasi útszakaszok újulnak majd meg, és süllyesztett hulladéktárolókat telepítenek abba a városrészbe – ezek azonban nem történtek meg, pedig már ősz van. (Minap.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek