Péntek este hazatér az EDDA

Megosztás

A DVTK Arénában ad koncertet a miskolci zenekar, már csak péntek estig kell várnunk erre.

Pataky Attiláék november 11-én, pénteken este hétkor a DVTK Arénában lépnek fel, hazatérve ezzel Miskolcra. Az Edda frontembere interjút adott, a részletekről a Minap.hu számolt be.

Miskolci Napló: Ha azt mondom:2021. július 2., erről mi jut az eszedbe?
Pataky Attila: A 70. születésnapom. Felemelő pillanat volt, amikor az Arénában az Edda-táborral közösen megünnepeltük 2021. december 28-án. Ez volt a csúcsok csúcsa, a leg-leg, 48 év a hátam mögött, bennem, bennünk. Fantasztikus élményt jelentett a majd három órás koncert. Ezzel párhuzamosan Orsi, a feleségem meglepetéspartit szervezett számomra. Néhány barátja szállt be, hogy segítsen neki, teljesen “elaltattak”. Úgy volt, elmegyünk otthonról, Budajenőről, majd visszatértünk: 40-50 közeli barátom köszöntött. Fergeteges buli kerekedett, ennél több nem is kell, így kerek.

MN: Most hazai pályán, a DVTK Arénában léptek fel…
PA: Olyan nyár van mögöttünk, hogy valami miatt minden bulink szuper jól sikerült. Azt hiszem, csúcson vagyunk a 48 évvel. Miskolcra a Retro 1, 2-nek vegyített változatát, legjobb dalait, legizgalmasabb pillanatait hozzuk:mindenki megtalálja benne azt, amit szeretne hallani. Becsületesen készülünk rá, a maximumot akarjuk nyújtani a közönségnek.

MN: A novemberi két nagykoncerteteket – a miskolcit és a szegedit – Kiss Zoltánnak, Hagymának ajánljátok…
PA: Így van, megemlékezünk munkatársunkról, barátunkról, útitársunkról, aki 28 éve szállította a zenekarunkat, de már nem kanyarodik be soha többet az Edda-busszal, mert kerékpárbalesete az életébe került. Hagyma csodálatos egyéniség volt, jó humorú, vidám alkat, 7 millió kilométer balesetmentes vezetéssel, nagy–nagy türelemmel. Elmondhatatlanul hiányzik nekünk. Tettem egy ígéretet, hogy nem hagyja el durva szó a számat, nem türelmetlenkedek. Kedden reggel óriási ködben utaztunk vidékre, az első szituációnál egy pillanatra  a régi lettem, de megjelent Hagyma arca, és kisimult  benne, előttem az út. Ezután is béke és szeretet lesz vezetés közben.

További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek