“Lenne megoldás, hogy ne kelljen bezárni a szirmai és martinkertvárosi postát”

Éjjel-nappali posta és okmányiroda? Forrás: Borsod24

Megosztás

A Fidesz megszorításának egyik újabb lépése a posták számának hatalmas, kényszerű megnyirbálása, ami Miskolcot is keményen érinti. A Jobbik miskolci elnöke szerint azonban ezt el lehetne kerülni.

“A posta bezárása Martinkertvárosban és Szirmán embertelen lépés. Legfőképp az időseknek jelent majd nagy problémát, de mindenkinek, aki igénybe vette eddig helyben a szolgáltatást, megnehezíti a mindennapjait.

Lenne megoldás!” – írja közösségi oldalán Cselénél Figula Edina.

Mi is lenne ez a megoldás?

A Jobbiknak van konkrét javaslata, hogyan tudná megsegíteni a Magyar Postát a kormány – mondta az ellenzéki párt miskolci elnöke szerdán a szirmai posta előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Szarka Dénes azonban előbb felidézte, hogy bő egy éve beszélnek arról, hogy a Magyar Posta országosan bezárásokra készülhet, de álhírek terjesztésével vádolták őket. Nemrégiben azonban “robbant a bomba”: múlt pénteken bejelentették, hogy november 11-étől – állításuk szerint ideiglenesen – 210 településen 366 postahivatal működését szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Miskolcon kilenc postahivatalt érint az intézkedés, november 12-én már ezek sem nyitnak ki.

– Úgy tűnik, sajnos mégis igaznak bizonyultak a korábbi információink. Ráadásul további bezárásoktól is tartanunk kell – tekintett előre a jobbikos politikus.

Elmondta azonban, konkrét javaslattal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogyan tudná a kormány megsegíteni a Magyar Postát.

– A több százmilliárd forintos nettó árbevételű Szerencsejáték Zrt. a Mészáros-csoport valamely cégének támogatása helyett járuljon hozzá anyagilag a bezárásra ítélt posták megmentéséhez. Segítsék, hogy az alapvető postaszolgáltatásokat továbbra is elérjék a magyar emberek – húzta alá Szarka Dénes.

Tudatta azt is, hogy a Jobbik egy határozati javaslatot készít elő, amiben kérik: szállítsák le ezerről ötszáz fősre azt a településméretet, ahol fenn kell tartani a hivatalokat.

Cseléné Figula Edina, a körzet jobbikos önkormányzati képviselője hangsúlyozta, Martinkertvárosban és Szirmán is jól működő postahivatalok vannak, november 12-én azonban mindkettőt bezárják. Ez főleg az idős korosztály tagjainak okoz majd nagy nehézséget, hiszen legközelebb is csak a déli városkapuban található hipermarket üzletsorán van postahivatal.

– Legalább egy hivatalnak működnie kellene a két településrészen. Ezt a lakók is így gondolják; sokan kerestek már meg az ügyben, de petíciót is indítottak a közösségi oldalakon – tette hozzá.

Cseléné Figula Edina szeretné megkeresni a posta vezetőségét, hogy valamilyen megoldást találjanak, mert a bezárás szerinte nem az.

És kérte, hogy a helyi kormánypárti képviselők is álljanak ki a postabezárások ellen, hiszen – szavai szerint – “többezer ember kerül nehéz helyzetbe, a mindennapjaikat nehezítik meg” a mostani döntéssel. Csöbör Katalint is megkérték, lobbizzon azért, hogy mégse zárják be a miskolci és egyéb, a megyénkben található postahivatalokat. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek