Idén is lesz adventi villamos

Megosztás

Az elmúlt időszakban a 20 százalék feletti infláció és tízszeresére emelkedő energiaárak miatt sok kemény és kényszerű lépést kellett meghoznia a városvezetésnek és az országnak is.

Az önkormányzat mindenhol igyekszik spórolni, hogy az elmúlt évek milliárdos kormányzati elvonásai után, illetve az előző városvezetés által felhalmozott hatalmas adósságokat követően valahogy kigazdálkodja a sokszorosára emelkedő energiaárakat.
Ezért olyan kényszerű lépéseket hoztak, mint a fürdők, vagy a fiókkönyvtárak ideiglenes bezárása. Később a Barlangfürdőt a miskolci vállalkozókkal együttműködve sikerült újranyitni, erről itt olvashatnak bővebben.

Veres Pál a tegnapi nap során tett közzé egy Facebook bejegyzést, amelyben arról ír, hogy a vasárnapi bevásárlása rögtönzött lakossági fórumba csapott át, olyan sokan állították meg az üzletben. Mint írta a miskolciakat leginkább a fürdőkkel kapcsolatos intézkedés, a posták bezárása (erről itt írtunk bővebben), illetve az adventi villamos kérdésköre érdekelte legjobban.

A polgármester a bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a posták bezárása nem az önkormányzat, hanem az állami vállalat döntése volt, a városvezetésnek az ügyben nincs mozgástere.

“A cég pénteken jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Miskolcon kilenc postahivatalt érint az intézkedés. Ebben az ügyben még segíteni sem tudunk, hiszen ez a Posta magánügye.” – írta Veres Pál

Az adventi villamos minden válság ellenére marad!

A sok negatív hír mellett jutott pozitív is, Veres Pál mindenkit biztosított arról, hogy a város büszkesége, az adventi villamos, az energiaválság ellenére is marad és szokás szerint közlekedni fog. Abban is bízhatunk, hogy ismét, immár sokadszorra elnyeri Európa legszebb adventi villamosának járó címet.

“Végezetül egy jó hírrel hadd szolgáljak: adventi villamosa az energiaválság ellenére is lesz Miskolcnak. Reméljük, az idén is büszkék lehetünk rá, és reméljük, idén is Európa legszebbje lesz a legendás miskolci villamos.” – zárta bejegyzését a polgármester.

Veres Pál teljes bejegyzését itt olvashatja:

Kapcsolódó cikkek