Zsarolás? Az oroszok már nem engedik ki az ukrán gabonát

Megosztás

Néhány hónapja kötöttek megállapodást arról, hogy az ukrán kikötőkből szabadon és biztonságban kifuthatnak a gabonaszállító hajók, amelyek többek között az EU élelmiszerellátásához szükségesek. Történt azonban egy dróntámadás nemrég a krimi hajók ellen, az oroszok szerint Ukrajna volt az elkövető, a másik oldal szerint megrendezett támadás volt, hogy legyen mire hivatkoznia Moszkvának.

Oroszország a Szevasztopolban állomásozó orosz hajók elleni támadás után felfüggeszti a részvételét az ENSZ-közvetítéssel megkötött ukrajnai gabonaszállítási megállapodásban – áll az orosz védelmi minisztérium által szombaton kiadott közleményben, amelyet a TASZSZ orosz állami hírügynökség ismertetett.

„Tekintettel arra, hogy október 29-én a kijevi rezsim Nagy-Britannia részvételével terrorcselekményt hajtott végre a fekete-tengeri flotta hajói és polgári hajók ellen, amelyek részt vesznek a gabonaszállításra létrehozott folyosó biztonságának szavatolásában, az orosz fél leállítja a részvételét a mezőgazdasági termékek ukrajnai kikötőkből történő kivitelére vonatkozó szerződés megvalósításában” – olvasható a közleményben.

Oroszország szombaton vádolta meg az Egyesült Királyságot és Ukrajnát azzal, hogy ők állnak a Krím félszigetnél az orosz fekete-tengeri flotta ellen szombaton végrehajtott dróntámadás mögött.

Az ukrán elnök kabinetfőnöke viszont zsarolással vádolta meg Oroszországot, és azt mondta, hogy a Krímben megrendezett terrortámadások történtek, melyeket Oroszország maga hajtott végre. További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek