Szerepcsere: az ellenzék aggódik, a kormánypárt pedig megvonja a vállát több ezer vendégmunkás idetelepítésére

Megosztás

A debreceni BMW-gyár építkezésére több ezer külföldi vendégmunkást telepítenek hazánkba, akikkel kapcsolatban rengeteg a kérdőjel, ezt az ellenzék szóvá is tette. A fideszes polgármester szerint azonban nincs itt semmi probléma, nem fognak gondot okozni. Teljes szerepcsere.

„Több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban,” mondta az ATV Híradójának a debreceni önkormányzat egyik ellenzéki képviselője. Gondola Zsolt Zoárd szerint a város nem készült fel ekkora mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére. A debreceni BMW-gyár építkezésére érkezők miatt aggódik a DK ott élő országgyűlési képviselője, Varga Zoltán is:

„Most azt halljuk, hogy több mint kétezer pakisztáni, török, meg ki tudja milyen vendégmunkást akarnak idehozni. Bódévárosba telepítve, ahol se a közbiztonság, se a közegészségügy, se az egészségügyi ellátás, se az oktatás, se semmi nem lesz megoldva.”

A város fideszes polgármestere szerint nincs beleszólásuk, hogy a BMW hogyan építi fel az üzemet. Papp László hozzátette: érdekes, hogy az eddig a befogadás fontosságát hangsúlyozó ellenzék szólal fel az ideérkező külföldiekkel szemben. Szerinte a munkások nem fognak gondot okozni a városban. (via 444.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek