Egyes sportlétesítményekben mégsem maximalizálják 18 fokban a hőmérsékletet

Megosztás

Módosult az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló kormányrendelet, amely az energia-veszélyhelyzetre hivatkozva nem engedi, hogy 18 foknál melegebb legyen az állami intézmények többségében – írta meg az Index.

Ezalól kivételt képeztek eddig is többek között:

  • az általános iskolák;
  • a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok;
  • az egészségügyi intézmények;
  • a bentlakásos ellátást nyújtó szociális intézmények;
  • a gyermekvédelmi intézmények;
  • valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények.

Most ismét finomított a kormány a 18 fokos rendeleten, és újabb intézmények kerültek a listára. Ennek értelmében lehet 18 foknál melegebb azokban a sportlétesítményekben, amelyekben olyan típusú edzés, versenyfelkészülés vagy bajnokság, meccs, verseny zajlik, amely megköveteli a 18 foknál melegebbet. Ezeket a stadionokat, tornapályákat, edzőtermeket azonban csak akkor lehet a kormány által limitált hőmérséklet fölé fűteni, ha a 18 foknál melegebbet a nemzetközi szakszövetségi előírások megkövetelik.

Továbbá a rendelet azt is kimondja, hogy „a hőmérséklet-korlátozás nem érvényes olyan sportlétesítményre, amely nem üzleti célú közösségi, szabadidős vagy kereskedelmi célú szálláshely-szolgáltatást is biztosít”.

Tehát ha egy nonprofit sportrendezvényt vagy más típusú rendezvényt, például jótékonysági akciót rendeznek valamely hazai stadionban, sportlétesítményben, ott is lehet 18 foknál melegebb. Az Orbán Viktor miniszterelnök szignózta rendelet már pénteken életbe lép.

(A kép csak illusztráció!)

(index.hu)

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek